Ekologisk Sockerkaka

7 röster
30 min
Ekologisk Sockerkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min

Du behöver

  • 100 g smör (ekologiskt)
  • 250 g strösocker (ekologiskt)
  • 60 g ägg (ekologiska)
  • 100 g äggula (ekologisk)
  • 190 g vetemjöl (ekologiskt)
  • 10 g bakpulver
  • 100 g mjölk (ekologisk)
  • 0,5 Tahiti vaniljstång

Du behöver också:

  • 2 formar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i mjölken tillsammans med fröna från vaniljstången. Vispa äggula, hela ägg och strösocker luftigt.
  2. Blanda vetemjölet med bakpulvret i en bunke och sikta ner blandningen i äggblandningen. Vänd till sist in det avsvalnade vanilj/smör/mjölk koket.
  3. Häll upp i väl smörade och bröade formar och baka i ca 20- 25 minuter, prova med en sticka, den ska vara torr innuti.
  4. Ta ut kakorna ur ugnen och servera dem nybakade.
15 september 2009