Ekologisk Sockerkaka

6 röster
30 min
Ekologisk Sockerkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Bjud på en klassisk sockerkaka med ekologiska ingredienser till fikat!

Visa mer
30 min

Du behöver

  • 100 g ekologiskt smör
  • 250 g ekologiskt strösocker
  • 60 g ekologiska ägg
  • 100 g ekologisk äggula
  • 190 g ekologiskt vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • 100 g ekologisk mjölk
  • 0,5 Tahiti vaniljstång

Du behöver också:

  • 2 st normalstora formar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i mjölken tillsammans med fröna från vaniljstången. Vispa äggula, hela ägg och strösocker luftigt.
  2. Blanda vetemjölet med bakpulvret i en bunke och sikta ner blandningen i äggblandningen. Vänd till sist in det avsvalnade vanilj/smör/mjölk koket.
  3. Häll upp i väl smörade och bröade formar och baka i ca 20- 25 minuter, prova med en sticka, den ska vara torr innuti.
  4. Ta ut kakorna ur ugnen och servera dem nybakade.
15 september 2009
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept