Markus Auljalays snabba lingonbröd

68 röster
Markus Auljalays snabba lingonbröd
Foto: TV4

Du behöver

  • 300 g vetemjöl
  • 300 g grahamsmjöl
  • 200 g rågkross
  • 24 g bikarbonat
  • 1 förp malda brödkryddor, 16g
  • 10 g salt
  • 1,25 dl brödsirap
  • 1 l filmjölk
  • 100 g frysta lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Blanda sedan med sirap och filmjölk.
  4. Vänd ner de frysta lingonen.
  5. Häll upp i 2 smorda brödformar.
  6. Grädda ditt lingonbröd i mitten av ugnen ca 1 timme tills brödet inte är kladdigt i mitten.
  7. Låt brödet svalna.
20 december 2010