Seedy crackerbread

POPULÄRT
Green nutbutter
Foto: Tv4

Seedy crackerbread

Av: Maria Wirén

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

1 h 15 min

Glutenfritt fröknäcke som är enkelt att baka. Ät till frukost med "Green Nutbutter" och en droppe honung. Frasigt, knastrande, salt och lite sött. Recept av grundaren av Naked juice bar.

Ingredienser

portioner bitar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 dl majsmjöl (t ex Maizena)
  • 2 msk solrosolja, + lite olja till bakplåtspappret (eller annan neutral olja)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 dl vatten, kokande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på olja och kokande vatten och blanda väl.
  3. Låt dra i 5 minuter. Olja ett bakplåtspapper så att smeten inte fastnar.
  4. Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret.
  5. Markera ett rutmönster i smeten i lagom stora portionsbitar. Grädda i cirka en timme eller tills brödet är gyllenbrunt. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt knäckebröden svalna i ugnen.
  6. Bryt dem sedan i bitar och förvara i en lufttät burk.