Snabb saffranskaka

Malin Söderström
Malin Söderström

Snabb saffranskaka

11

12 ingredienser

1h

God och enkel saffranskaka med mandelmassa och bittermandel.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 75 g mandelmassa
  • 2 bittermandel
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver

Garnering

  • ca 1 dl sötmandel, skållad
  • florsocker, att pudra över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smält smöret med saffran.
  3. Riv mandelmassan och finriv mittermandeln.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.
  5. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.
  6. Rör ner smöret.
  7. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något och garnera sedan.
TIPS!
läs mer
Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokadoNY

16 fräscha vårrecept

Enkelt och hälsosamt

Läs mer