Snabb saffranskaka

Malin Söderström

Snabb saffranskaka

12 ingredienser

1h

God och enkel saffranskaka med mandelmassa och bittermandel.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 75 g mandelmassa
  • 2 bittermandel
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver

Garnering

  • ca 1 dl sötmandel, skållad
  • florsocker, att pudra över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smält smöret med saffran.
  3. Riv mandelmassan och finriv mittermandeln.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.
  5. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.
  6. Rör ner smöret.
  7. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något och garnera sedan.