Rödbetsrösti med getost

Rödbetsrösti med getost
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Rödbetsrösti med getost

9 ingredienser

30 min

Rösti på färska rödbetor och potatis, serveras med rostade hasselnötter och tärnad getost. Gott och vegetariskt!

Ingredienser

  • 600 g fast potatis
  • 400 g rödbeta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 200 g getost, helst svensk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 4 msk salta rostade hasselnötter
  • salladsmix (t ex friséesallad, ekbladssallad)

Gör så här

  1. Skala potatis och rödbetor.
  2. Riv dem grovt.
  3. Banda ihop med salt och peppar i en skål. Använd gärna handskar eller smörj in händerna i olja för att undvika den röda färgen.
  4. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna (ca 28 cm i diameter), gärna av teflon.
  5. Stek röstin på medelvärme i 8-10 minuter.
  6. Vänd den med hjälp av ett lock och stek ytterligare ca 5 minuter.
  7. Toppa med tärnad eller smulad getost och servera med hasselnötter och sallad.
  8. Smaklig måltid!