Mexikansk soppa

Malin Söderström

Mexikansk soppa

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 röda paprikor, urkärnade och tärnade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk olja
  • 4 msk chilipulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 l köttbuljong
  • 1 limefrukt, pressad
  • 300 g kokta blandade bönor
  • 0,5 dl persilja och koriander, hackad

Till servering:

  • gräddfil, tortillachips, guacamole eller gott bondbröd

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen med lök, paprika och vitlök i oljan tills det får lite färg. Tillsätt de torra kryddorna och fräs ett par minuter till. Slå på buljongen och koka i 20 minuter.
  2. Rör ner de kokta bönorna i soppan och låt det bli varmt. Smaka av med salt, peppar och limejuice. Rör ner örterna sist.
  3. Servera med lite gräddfil, tortillachips och guacamole eller ett gott bondbröd.
Mexikansk soppa | Köket.se