Mexikansk soppa

Malin Söderström

Mexikansk soppa

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 röda paprikor, urkärnade och tärnade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk olja
  • 4 msk chilipulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 l köttbuljong
  • 1 limefrukt, pressad
  • 300 g kokta blandade bönor
  • 0,5 dl persilja och koriander, hackad

Till servering:

  • gräddfil, tortillachips, guacamole eller gott bondbröd

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen med lök, paprika och vitlök i oljan tills det får lite färg. Tillsätt de torra kryddorna och fräs ett par minuter till. Slå på buljongen och koka i 20 minuter.
  2. Rör ner de kokta bönorna i soppan och låt det bli varmt. Smaka av med salt, peppar och limejuice. Rör ner örterna sist.
  3. Servera med lite gräddfil, tortillachips och guacamole eller ett gott bondbröd.