Surdegsbröd med dinkel
Surdegsbröd med dinkel
12 ingredienser
Magnus Johanssons goda surdegsbröd med rostad dinkel, emmervete och enkorn. Fyllning bestämmer du själv, ta vad som finns i kylskåpet eller utgå från Magnus förslag.
Ingredienser
Grunddeg
- 300 g vatten
- 300 g fullkornsdinkelmjöl
- 100 g enkornmjöl
- 100 g emmervetemjöl
Deg
- 250 g dinkelsurdeg
- 15 g salt
Fyllning 1
- valnötter
- dadlar
Fyllning 2
- potatis
- kummin
Fyllning 3
- torkad frukt
- blandade nötter
Gör så här
Grunddeg
- Blanda ingredienserna långsamt i 3 minuter och låt ligga i 45 minuter.
- Blanda grunddegen med surdegen i 2 minuter på långsam hastighet i bakmaskin.
- Tillsätt salt och blanda degen ytterligare 2 minuter. Låt sedan vila i 3 timmar, stöt samman degen och låt vila i 3 timmar till.
- Dela degen i 4 bitar. Blanda i valfri fyllning och forma till bröd. Låst jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.