Linzerögon
Linzerögon
15 ingredienser
Småkakor gjorda på mandelmördeg. Fyll med hallonsylt, pistagekräm eller chokladkräm.
Ingredienser
Grundeg
- 250 g mandelmassa
- 50 g ägg
- 20 g äggula
- 250 g gårdsmör
- 100 g florsocker
- 25 g vaniljsocker
- 350 g vetemjöl
hallon
- 100 g hallonsylt
- florsocker
Pistagekräm
- 100 g pistagemandlar, mixade
- 50 g vaniljkräm
- florsocker
Chokladkräm
- 100 g vaniljkräm
- 50 g mörk choklad, smält
- kakao
Gör så här
- Ta fram smöret så det är rumstemperat.
- Blanda mandelmassa och smör smidigt så inga klumpar bildas.
- Därefter tillsätt samtliga ingredienser och blanda till en smidig deg.
- Ställ i kyl ca 2 timmar.
- Kavla ut degen 2 mm tjock och stick ut runda kakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 190 grader, ca 8 minuter. Låt svalna.
Hallonsylt
- Stryk på hallonsylt på en kaka och toppa med den andra kakan, sikta därefter florsocker ovanpå och servera.
Pistagekräm
- Blandas väl och fyll i mitten på kakan och lägg ihop som ovan, sikta florsocker ovanpå
Chokladkräm
- Blandas väl och fyll i mitten på kakan och lägg ihop som ovan , sikta kakao ovanpå.