Wienerschnitzel á la Rolfs kök
Wienerschnitzel á la Rolfs kök
14 ingredienser
30 min
Käkade faktiskt mitt livs bästa wienerschnitzel i Schweiz i samband med en världscuptävling med kocklandslaget 2006, sen dess är jag frälst. /Johan Jureskog
Dryckestips
1583 Estrella Damm, Inedit ( 4 solar)
Ferran Adriá, el Bulli , N.Barcelona (4 solar)
Ingredienser
- 0,8 kg kalvinnanlår, skurna i 0,5 cm skivor eller utbankade
- 5 dl vetemjöl
- 5 dl ströbröd, siktat
- 5 ägg
- 200 g smör
- 1 dl matolja
- 100 g kapris
- 100 g ansjovisfilé
- salt
- peppar
- färsk bladpersilja
- potatis, råstekt
- gröna ärtor
- citron
Gör så här
- Häll upp vetemjöl på en tallrik och smaka av med salt och peppar. Häll sedan upp ströbröd på en annan tallrik och kläck upp äggen i en skål/djup tallrik.
- Börja med att vända köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan dom panerade schintzlarna åt sidan för att "torka" innan stekning.
- När du steker skall du ha hälften matolja och hälften smör och medelvärme i pannan så det inte bränns. De ska vara gyllenbruna och härliga när de är klara.
- Serveras nystekt så fraset finns kvar, garnera med anjovis och kapris ljumma i brynt smör, samt råstekt potatis, gröna ärtor och en citronklyfta. Garnera även gärna med en klassisk persiljekvist.