AG:s hamburgare

AG:s hamburgare
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

AG:s hamburgare

172

16 ingredienser

En hemmaversion av en av världens bästa burgare.

En burgare ska ätas med händerna och därför så serveras vi den med en pappersficka på AG.

Cest/Zest
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.

Här hittar du

Mamma Gingers äppelknyten med vaniljkräm

Bengt Frithiofssons vintips
Dugges Kals Stout
, art.nr. 11473, 27.90
(4 solar)
Wild Rock, Nya Zeeland, art.nr. 94962,
139 kr (3 solar)
Catapult Shiraz, Australien, art.nr. 94976,
119 kr (4 solar)

Se Johan berätta mer om hamburgaren och köttet här

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötfärs, gärna av hängmörat nötkött
  • 16 g finsalt
  • 2 g svartpeppar, grovmalen
  • 8 skivor bacon (lättgrillat)
  • 8 skivor Sorte Sara (dansk ost)
  • 4 skivor bifftomat
  • 8 silverlök, i tunna ringar
  • 4 hamburgerbröd, hembakade

dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap

ketchup

  • 1 dl chilisås
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 krm citron, zest
  • worcestersås
  • tabasco

Serveras med

  • pommes frites, gyllenbruna och krispiga

Gör så här

  1. Dressing
    Blanda majonnäs och dijonsenap.
  2. Ketchup
    Blanda alla ingredienser.
  3. Hamburgare
    Blanda färsen försiktigt med salt och peppar.
  4. Platta ut färsen till 2 cm tjocka hamburgare.
  5. Grilla dem till 45-gradig innertemperatur.
  6. Toppa med baconet och osten och lägg på dem snabbt igen, så osten smälter lite lätt.
  7. Bygg upp burgaren med brödet, sen dressingen, tomat, köttet och sist lök och brödet.