Glutenfritt tortillabröd
Glutenfritt tortillabröd
7 ingredienser
Glutenfria tortillabröd eller tortillas som du bakar på rismjöl, fiberhusk och majsmjöl. Gott använda till glutenfria tacos eller wraps. Recept ur boken Nytt bröd - baka gott utan gluten.
Ingredienser
- 400 g vatten, kallt
- 1 tsk bakpulver
- 50 g rismjöl
- 150 g majsmjöl
- 0,5 tsk salt
- 30 g fiberhusk
- majsmjöl, till utbakning
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
- Låt degen svälla i 15 minuter.
- Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
- Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.
- Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.