Vild kålpudding med rödkål och fetaost

Jacob Wismar
Jacob Wismar

Vild kålpudding med rödkål och fetaost

10

7 steg att laga

9 ingredienser

ca 60 min

Kålpudding på mager viltfärs med fetaost. En spännande och god kålpudding gjord på rödkål med massor av antioxidanter .

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 rödkål (litet huvud)
  • 300 g viltfärs
  • 200 g fetaost
  • 3 kvist färsk rosmarin
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk honung
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta bort roten på kålhuvudet och skär rödkålen i bitar.
  3. Finhacka löken.
  4. Fräs rödålen mjuk, ca 10-15 min, tillsammans med lite honung i olja i en stekpanna på medelvärme.
  5. Blanda lök, vilttfärs, rosmarin och smulad fetaost.
  6. Smörj en ugnsfast form och lägg i hälften av kålen, sedan färssmeten och sist resten av kålen på toppen och ringla över resterande honung.
  7. Grädda din kålpudding högt upp i ugn i ca 45 minuter.