Udonnudlar med biff i koreansk ölbuljong
Udonnudlar med biff i koreansk ölbuljong
20 ingredienser
Nudlar och biff i en härligt mustig buljong med öl.
Ingredienser
- 400 g färska udonnudlar
- 400 g ryggbiff
- 1 pak choi (kinesisk salladskål)
- 4 salladslökar
- 4 ägg
- 1 rödlök
- 100 g koriander
- 33 cl japanskt öl
- 2 röda chilifrukter
- 2 citrongräs
- 100 g ingefära
- 100 g vitlök
- 3 limeblad
- 0,25 dl matolja
- 2 tärningar kycklingbuljong
- 1 l vatten
- 1 morot
- 1 limefrukt
- salt
- peppar
Gör så här
- Börja med att hacka pak choi, strimla rödlök, finhacka salladslöken samt riva moroten.
- Hacka chilin och ta bort kärnorna. Tillsätt vitlök, ingefära, limeblad, citrongräs och blanda samman med matolja.
- Kör chiliblandningen med en stavmixer så att alla ingredienser blandas och blir till en chilipasta.
- Koka upp vatten till buljongen och koka tillsammans med tärningarna och samt ölen.
- Smaksätt buljongen med lite chilipasta, beroende på vilken styrka du vill ha.
- Salta och peppra.
- Stek biffen i en het panna ca 30 sekunder på varje sida, i den här rätten passar det utmärkt att ha köttet ”rare”. Vill du ha genomstekt kött går det också bra.
- Salta och peppra köttet.
- Koka udonnudlarna i saltat vatten. Nudlarna ska vara färska och behöver då bara koka ca 30 sekunder.
- Låt nudlarna rinna av och lägg sedan upp i en skål.
- Knäck ner äggen i buljongen och häll det sedan över nudlarna.
- Strö de hackade grönsakerna över rätten.
- Skär köttet i tunna skivor och placera på toppen av grönsakerna.
- Garnera med koriander och en skiva lime.
- Smaklig måltid!