Gräddkokt grönkål med bacon

13 röster
15 min
4 p

Grönkål är ett klassisk inslag på julbordet. Här serveras den gräddkokt med knaprig bacon i. Serveras grönkålen på buffé räcker den till 10-12 personer.

Visa mer
15 min
4 p
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grönkål
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 140 g bacon, i bitar
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk maizena
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Plocka grönkålen och riv den i småbitar. Blanchera den i lättsaltat vatten i några minuter. Kyl den därefter i isvatten och låt rinna av.
  2. Stek baconet i torr panna i några minuter så att det blir knaprigt. Ta upp baconet och fortsätt att fräsa schalottenlöken i baconfettet.
  3. Slå på grädden och smaksätt med senap, salt och peppar. Red av med lite maizena så att det blir krämigt. Vänd ner bacon och grönkål. Smaka av en sista gång med salt och peppar.
4 december 2014

Laddar fler recept...