Ett riktigt bra grundrecept på köttbullar

Ett riktigt bra grundrecept på köttbullar
Foto: Matton
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Ett riktigt bra grundrecept på köttbullar

125

12 ingredienser

Fredrik Erikssons otroligt goda recept på köttbullar. Glutenfria? Använd riven kokt potatis (2 stycken) istället för mjölk och ströbröd. Samma smet fungerar även utmärkt att göra pannbiffar på.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g blandfärs
  • 1,5 dl mjölk (eller vatten)
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 msk gul lök, hackad, smörfräst
  • ev strösocker

Förslag på smaksättning

  • dijonsenap
  • malen kryddpeppar
  • ansjovis
  • 1 msk whisky

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med mjölken, låt svälla i 10 min.
  2. Rör ner färsen och arbeta den till en smidig smet.
  3. Tillsätt ägg, salt, vitpeppar och lök.
  4. Smaksätt smeten efter eget tycke och smak.
  5. Forma bullar eller biffar och smörstek dom gyllenbruna ca 5-8 min på medelhög värme.