Asplunds pizza för glöggmingel

15 röster
20 min
4-6

Enkel smördegspizza med fikon, getost och rostade nötter. Passar perfekt som tilltugg på glöggfesten.

Visa mer
20 min
4-6

Du behöver

  • 1 rulle smördeg
  • 200 g getost
  • 3 färska fikon
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 dl blandade rostade nötter och frön
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Nagga smördegen och grädda den i 225 grader i ca 10 min, ta ut och platta till något.
  2. Dela fikon och blanda med olivoljan och honung, lägg ut den på pizzan och smula getosten runt.
  3. Fortsätt att grädda i 225 grader i ca 7-10 min, så att den blir frasig och lagom gyllenbrun.
  4. Ringla lite olja över, slå över nötter och skär fina apelsinfiléer att garnera med. Serveras ljummen.
27 november 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept