
Grillad kyckling med "Thaisallad"
Grillad kyckling med "Thaisallad"
Ingredienser
- 1 förp mungbönsnudlar
- 1 morot
- 0,25 spetskål
- 1 kruka färsk koriander, grovhackad
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk rapsolja (till stekning)
Vinägrett till nudlar
- 0,5 dl limefrukt, saft
- 1 msk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk fisksås
Cashewnötsdressing
- 2 dl cashewnötter (rostade)
- 1 dl risvinäger
- 1 dl limefrukt, saft
- 4 msk japansk soja
- 3 klyftor vitlök
- 2 röda chilifrukter, urkärnade
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 dl farinsocker
- 3 msk färsk ingefära, riven
- 1 msk sesamolja
- 3 msk rapsolja
- blötlägg nudlarna enligt anvisning och häng av i sil
Gör så här
- Blötlägg nudlarna enligt anvisning och häng av i sil.
- Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och blanda ner i nudlarna. Låt det ligga och dra i ca 5 minuter så att nudlarna suger upp smakerna.
- Tillsätt sedan alla grönsaker, sallad och örter.
- Ta försiktigt ut 4 hela isbergsblad och lägg i kallt vatten. Fyll sallads "skålarna" med nudelsalladen.
- Salta och peppra kycklingen. Stek eller grilla den klar.
- Skär upp den i bitar och lägg på salladen.
- Mixa alla ingredienser till cashnötsdressingen och tillsätt eventuellt lite vatten för att få en ganska tunn konsistens.
- Häll över ca 1-2 msk dressing över kycklingen och salladen precis innan servering.