Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Grillad kyckling med "Thaisallad"
Grillad kyckling med "Thaisallad"
Betyg: 3 av 5 (7 röster)
7
Spara
Av:
Danyel Couet
Från:
Nyhetsmorgon
22
ingredienser
Asiatisk mat
Kyckling
Kycklingsallad
Sallad
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
1 förp mungbönsnudlar
1 morot
0,25 spetskål
1 kruka färsk koriander, grovhackad
4 kycklingfiléer
1 msk rapsolja (till stekning)
Vinägrett till nudlar
0,5 dl limefrukt, saft
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk fisksås
Cashewnötsdressing
2 dl cashewnötter (rostade)
1 dl risvinäger
1 dl limefrukt, saft
4 msk japansk soja
3 klyftor vitlök
2 röda chilifrukter, urkärnade
2 msk tomatpuré
0,5 dl farinsocker
3 msk färsk ingefära, riven
1 msk sesamolja
3 msk rapsolja
blötlägg nudlarna enligt anvisning och häng av i sil
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blötlägg nudlarna enligt anvisning och häng av i sil.
Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och blanda ner i nudlarna. Låt det ligga och dra i ca 5 minuter så att nudlarna suger upp smakerna.
Tillsätt sedan alla grönsaker, sallad och örter.
Ta försiktigt ut 4 hela isbergsblad och lägg i kallt vatten. Fyll sallads "skålarna" med nudelsalladen.
Salta och peppra kycklingen. Stek eller grilla den klar.
Skär upp den i bitar och lägg på salladen.
Mixa alla ingredienser till cashnötsdressingen och tillsätt eventuellt lite vatten för att få en ganska tunn konsistens.
Häll över ca 1-2 msk dressing över kycklingen och salladen precis innan servering.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut