Glasnudlar med grönsaker - Chapachae

Foto: Ulrika Pousette
Glasnudlar med grönsaker - Chapachae
13 ingredienser
Glasnudlar gjorda på sötpotatis är otroligt populära i Korea och på koreanska restauranger i hela världen. De är genomskinliga och lite fastare och tuggigare än många andra nudeltyper. /Byung-Hi och Byung-Soon
Här hittar du receptet på
.
Vill man göra rätten vegetarisk tar man bara bort köttet och lägger i lite mer svamp.
Ingredienser
- 10 cm zucchini
- 0,5 röd paprika
- 2 morötter
- 150 g champinjon, karljohansvamp eller shiitake
- 200 g glasnudlar, gärna sötpotatisglasnudlar
- 3 dl purjolök, strimlad
- 50 g färsk spenat
- 100 g nötkött (eller bulgogi)
- matolja, till stekning
- 2 msk koreansk soja (eller japansk)
- 1 msk strösocker
- 2 tsk sesamolja
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Skiva zucchinin i ½ cm tjocka halvmånar och strimla paprikan.
- Skal och strimla morötterna i tunna stavar.
- Skär svampen i större bitar.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Sila av och klipp i mindre bitar om de är för långa.
- Stek grönsakerna och sedan eventuellt köttet i matolja i en stekpanna några minuter tills de är mjuka och har fått lite färg.
- Lägg nudlar, stekta grönsaker och kött i en separat bunke och tillsätt soja, socker, sesamolja och peppar.
- Blanda väl och låt dra 10 minuter före servering.
- Servera gärna ljummet.