Nudelsallad till sommarbuffén

5 röster
4
Nudelsallad till sommarbuffén
Foto: TV4

En snabb och i flera bemärkelser lätt rätt. Du kan använda vad grönt som finns hemma, se grönsakerna i receptet som förslag. Nudelsallad kan serveras varm, kall eller ljummen. Dubblera receptet om ni är många eller om du vill servera salladen som bufférätt.

4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port äggnudlar
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 250 g minimajs
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 röd paprika

Sås:

  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 droppar sesamolja
  • olja, att fräsa i

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Skala och riv ingefäran och skala vitlöksklyftorna. Blanda samman sweet chili, soja och ingefära och pressa ner vitlöken.
  2. Skala och strimla lök och morot, strimla zucchini och paprika och fräs grönsaksstrimlorna i olja.
  3. Blanda nudlar, grönsaksstrimlor och sås. Droppa över sesamolja.
26 januari 2009