Nudelsallad med krämig tonfiskröra

10 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Tonfiskröra

  • 2 burk tonfisk i vatten
  • 0,5 rödlök
  • 0,75 dl majonnäs
  • 3-4 msk sriracha
  • salt

Sallad

  • 150 g glasnudlar
  • 2 pak choi
  • 2 morötter
  • 0,5 gurka
  • 1 kruka färsk koriander

Garnering

  • sriracha, till garnering
  • limefrukt, till garnering

Gör så här

  1. Häll av tonfisken. Skala och finhacka löken. Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran. Smaka av med salt.
  2. Koka nudlarna, sila av och skölj i kallt vatten. Klipp nudlarna lite kortare med en kökssax.
  3. Hacka alla grönsaker. Blanda glasnudlar med grönsakerna i en skål. Lägg på ett fat.
  4. Toppa salladen med tonfiskröran. Avsluta med att pressa över limesaft och ringla över sriracha. Garnera med koriander.
16 maj 2020