Nudelsallad med krämig tonfiskröra
Nudelsallad med krämig tonfiskröra
12 ingredienser
30 min
Somrig, smakrik och lättlagad sallad med glasnudlar som bas, krispiga grönsaker och en krämig och het röra med tonfisk i.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Tonfiskröra
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 0,5 rödlök
- 0,75 dl majonnäs
- 3-4 msk sriracha
- salt
Sallad
- 150 g glasnudlar
- 2 pak choi
- 2 morötter
- 0,5 gurka
- 1 kruka färsk koriander
Garnering
- sriracha, till garnering
- limefrukt, till garnering
Gör så här
- Häll av tonfisken. Skala och finhacka löken. Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran. Smaka av med salt.
- Koka nudlarna, sila av och skölj i kallt vatten. Klipp nudlarna lite kortare med en kökssax.
- Hacka alla grönsaker. Blanda glasnudlar med grönsakerna i en skål. Lägg på ett fat.
- Toppa salladen med tonfiskröran. Avsluta med att pressa över limesaft och ringla över sriracha. Garnera med koriander.