Nötfärsfyllda piroger från Malaysia

45 m
4
Nötfärsfyllda piroger från Malaysia
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Deg

  • 4 dl vetemjöl
  • salt, efter smak
  • 2 dl vatten
  • 0,25 dl olja

Fyllning

  • 500 g nötfärs
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 0,5 msk Garam Masala
  • olja, till stekning
  • 3 stora potatisar, skalade och tärnade
  • salt
  • färsk koriander, hackad
  • 1 dl vetemjöl, som lim
  • 0,5 dl vatten, som lim

Tomatchutney

  • 3 stora tomater
  • 1 stor lök
  • en liten bit färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk olja
  • 1 stjärnanis
  • 0,5 stång kanel
  • 1 tsk svart senapsfrö
  • 1 curryblad
  • 1 tsk currypulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 dl koncentrerad tamarind
  • lite socker
  • ev. salt

Gör så här

  1. Deg
    Blanda vetemjöl, salt, vatten och olja i en skål. Knåda tills degen är jämn. Låt stå under en kökshandduk i ca 30 minuter.
  2. Rulla ut degen till runda bröd och stek de lätt i en stekpanna tills de fått en fin färg på bägge sidor. Ha de färdiga bröden under en kökshandduk så att de inte blir torra.
  3. Fyllning
    Fräs nötfärs och purjolök med Garam Masala, tills allt är genomstekt. Häll över till en skål.
  4. Stek potatisen med lite salt tills den är lagom mjuk och lägg i skålen tillsammans med nötfärsen. Tillsätt koriander.
  5. Dela brödet till hälften och fyll det som en trekant. Limma kanterna med vetemjöl blandat med vatten.
  6. Tomatchutney
    Dela tomater och lök i små tärningar, riv ingefära och vitlök tunt . Häll olja i en panna lägg i stjärnanis, kanelstång, senapsfrö, lök, curryblad, tomater och låt det koka tills det blir mjukt. Lägg sedan i currypulver, chilipulver, tamarind, socker och eventuellt salt. Tillsätt vatten om du vill ha det tunnare. Låt koka så den blir som ungefär som en marmelad.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept