Pasta med tryffel

Pasta med tryffel
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Pasta med tryffel

17

3 steg att laga

13 ingredienser

20 min

En rätt att njuta med andakt! Tryffeln ger den här enkla pastan en härligt lyxig och riklig smak.

Tryffeljuice är spadet man får efter att ha kokat tryffeln inför konserveringen. Juicen är dyr och finns i delikatessbutiker.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 250 g färsk pasta
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl kalvbuljong (eller kycklingbuljong)
  • 1 dl tryffeljuice
  • 2 lagerblad
  • vitpeppar
  • salt
  • 0,3 klyfta vitlök
  • 20 g parmesanost
  • 10 g tryffel

Gör så här

  1. Koka pastan enligt ansvisningar på förpackningen. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs i tryffeloljan. Riv ner en tredjedel av vitlöksklyftan och tillsätt vin, grädde, buljong, tryffeljuice och kryddor. Låt koka ihop tills det återstår två tredjedelar av vätskan.
  2. Blanda ner den nykokta pastan i tryffel-reduktionen och låt koka upp snabbt.
  3. Blanda i lite riven parmesanost. Servera med raspad tryffel på toppen.