Sparrisglass med jordgubbs- och rabarbergelé

POPULÄRT
Sparrisglass med jordgubbs- och rabarbergelé
Foto: Erika Lidén
Norbert Lang KK2023
Norbert Lang KK2023

Sparrisglass med jordgubbs- och rabarbergelé

12 ingredienser

Imponera på dina gäster med mästerkocken Norbert Langs annorlunda glass med sparris. servera med en gelé på jordgubbar och rabarber.

Serveringsförslag
Lägg jordgubbs- och rabarbergelén i en kyld djup tallrik. Toppa med en kula av sparrisglassen och garnera med jordgubbar och rabarber.

Vill du lära dig mer om sparris? Här hittar du

Norbert Langs sparrisskola,

Ingredienser

Sparrisglass

  • 2,5 dl standardmjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 125 g strösocker
  • 200 g vit sparris, skalad
  • 2 äggulor
  • 2 ägg

Jordgubbs- och rabarbergelé

  • 2 spröda rabarberstänger
  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vitt vin, sött
  • 50 g strösocker

Gör så här

  1. Skär sparrisen i tunna skivor och låt den sjuda i gräddmjölken i 5 min. Sila av sparrisen.
  2. Vispa ägg och gulor samt sockret pösigt. Häll den varma sparrisgräddmjölken i äggmassan. Låt sjuda under omrörning med en träslev tills det binder så att du kan blåsa en ros på sleven.
  3. Kyl ned glassmassan i ett isvattenbad. Frys under omrörning i en glassmaskin.
  4. Jordgubbs- och rabarbergelé: Skala rabarbern och skär den i tärningar. Rensa och skiva jordgubbarna.
  5. Karamellisera sockret lätt i en tjockbottnad gryta. Fyll på med vinet, dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Låt koka upp och lägg i rabarbern och det blötlagda gelentinet.
  6. Kyl ned i ett isvattenbad. Lägg i jordgubbarna innan gelén stelnar.