Sparrisglass med jordgubbs- och rabarbergelé
Sparrisglass med jordgubbs- och rabarbergelé
12 ingredienser
Imponera på dina gäster med mästerkocken Norbert Langs annorlunda glass med sparris. servera med en gelé på jordgubbar och rabarber.
Serveringsförslag
Lägg jordgubbs- och rabarbergelén i en kyld djup tallrik. Toppa med en kula av sparrisglassen och garnera med jordgubbar och rabarber.
Vill du lära dig mer om sparris? Här hittar du
Ingredienser
Sparrisglass
- 2,5 dl standardmjölk
- 2,5 dl grädde
- 125 g strösocker
- 200 g vit sparris, skalad
- 2 äggulor
- 2 ägg
Jordgubbs- och rabarbergelé
- 2 spröda rabarberstänger
- 1 l jordgubbar
- 0,5 vaniljstång
- 2 gelatinblad
- 4 dl vitt vin, sött
- 50 g strösocker
Gör så här
- Skär sparrisen i tunna skivor och låt den sjuda i gräddmjölken i 5 min. Sila av sparrisen.
- Vispa ägg och gulor samt sockret pösigt. Häll den varma sparrisgräddmjölken i äggmassan. Låt sjuda under omrörning med en träslev tills det binder så att du kan blåsa en ros på sleven.
- Kyl ned glassmassan i ett isvattenbad. Frys under omrörning i en glassmaskin.
- Jordgubbs- och rabarbergelé: Skala rabarbern och skär den i tärningar. Rensa och skiva jordgubbarna.
- Karamellisera sockret lätt i en tjockbottnad gryta. Fyll på med vinet, dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Låt koka upp och lägg i rabarbern och det blötlagda gelentinet.
- Kyl ned i ett isvattenbad. Lägg i jordgubbarna innan gelén stelnar.