Non huevos rancheros
Non huevos rancheros
22 ingredienser
40 min
Huevos rancheros är spansk-mexikansk rätt med ägg tillagade i en mustig tomatsås med bönor. Här gör Siri en helt växtbaserad variant där äggen ersätts av en tjock kräm på cashewnötter, lime och vitlök, supergott!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök, skalad och skivad (stora)
- 3 klyftor vitlök, skalade och skivade
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 stjälkselleri, strimlad
- 1 chilifrukt, finhackad
- 1 förp färdigkokta små vita bönor, sköljda (à 380 g)
- 2 msk olivolja
- 2 msk olivolja
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk korianderfrö, malda
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
- olivolja, till stekning
”Ägg”
- 3 dl cashewnötter, blötlagda
- vatten
- 1 klyfta vitlök
- salt
- 2 limefrukter
- 1 kruka färsk koriander, hackad
Till servering
- nachochips
- limefrukt, i klyftor
- tacosås
Gör så här
- Stek lök, vitlök, selleri, chili och paprika tills mjuk och lätt gyllene i olivolja.
- Tillsätt gurkmeja, spiskummin och koriander och stek 30 sekunder till. Salta.
- Tillsätt krossade tomater och bönor och rör runt, låt koka i ca 10 min.
- Riv limeskal i en skål och blanda ned koriander.
- Mixa cashewnötterna grovt i en mixer med vitlök och salt.
- Gör fyra gropar i tomatsåsen och lägg i cashewnötsröran däri, pochera några minuter.
- Strö över koriander och limeblandingen och servera med tillbehören!