No bake pepparkakscheesecake

47 röster
1 h (+ 4 h i frys)
no bake pepparkakscheesecake
Foto: Camilla Hamid

Pepparkakor kan man ju aldrig få nog av under juletid och som ingrediens i en cheesecake blir det om möjligt ännu godare. Denna variant behöver du dessutom inte baka i ugnen! 

Visa mer
1 h (+ 4 h i frys)

Du behöver

Botten

  • 250 g pepparkakor
  • 100 g smör

Fyllning

  • 300 g vit choklad
  • 600 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Hallonspegel

  • 225 g frysta hallon
  • 1 citron, saften
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk agar agar pulver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Botten
    Mixa pepparkakorna till ett fint smul.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulorna.
  3. Fodra din form med bakplåtspapper och tryck ut kexmassan i boten på formen. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning
    Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad. Ställ åt sidan för att svalna.
  5. Ta fram två bunkar. I den ena vispar du upp grädden till mjuka toppar. I den andra vispar du samman färskost och strösocker till en jämn och glansig smet.
  6. Tillsätt smält vit choklad till färskostsmeten och vispa lite till. Vänd ner vispgrädden i färskostsmeten tills du får en jämn smet.
  7. Bre ut fyllningen över botten i formen. Plasta in formen och låt den stå i frysen i minst 4 h.
  8. Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ den i kylskåpet när det är dags att servera den. Under tiden kan du göra hallonspegeln.
  9. Hallonspegel
    Koka upp hallon, citronsaft och vatten i en kastrull tills hallonen mjuknat.
  10. Sila hallonmoset så att du blir av med kärnor och du får en fin hallonpuré.
  11. Låt hallonpurén koka upp tillsammans med strösocker och agar agar-pulver i 2-3 minuter.
  12. Ta bort kastrullen från värmen och låt hallongelén svalna lite innan du häller den på din cheesecake.
  13. Ställ tillbaka formen i kylskåpet och vänta med att lossa cheesecaken från formen tills hallonspegeln stelnat.
  14. Dekorera med vispad grädde och färsk mynta. Servera och njut!
9 december 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...