Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en ugnsfast form, blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter, potatisen ska vara mjuk i mitten och ha en krispig yta.
Skiva fänkålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt salt och citron, blanda väl. Ställ åt sidan.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll i de frysta ärtorna och låt koka i 1 minut, häll av och spola i kallt vatten.
Mixa ärtorna med stavmixer tillsammans med olivolja, citronjuice, citronskal, parmesanost, salt och peppar.
Vispa äggulorna med citronsaft, dijonsenap, salt och lite cayennepeppar. Tillsätt oljan lite i taget i en tunn stråle, vispa hela tiden. Känns majonnäsen för lös, tillsätt mer olja. Blanda försiktigt ned hälften av löjrommen, smaka av och tillsätt ev. mer citron eller salt. Spara resterande löjrom till serveringen.
Mixa dill, vinäger, olja och salt med en stavmixer.
Häll upp mjöl och panko i varsin djup tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik.
Känn igenom fisken ordentligt så det inte finns några ben kvar. Skär fisken i ca 2x3 cm stora bitar. Salta och peppra fiskbitarna.
Doppa fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp oljan i en kastrull, temperaturen ska vara 180 grader. Fritera fisken i omgångar till dess att den blir gyllenbrun. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Fördela fisk, fänkål och potatis på tallrikar, ringla dilloljan runt. Klicka ut ärtpuré och dillmajonnäs. Toppa med extra löjrom och små persiljekvistar. Servera med citronklyftor.