Vildand med gräddsås och syltade rönnbär

Foto: Jacob Grange
Vildand med gräddsås och syltade rönnbär
11 ingredienser
Vildand varierar ofta i smak men är väldigt gott. Här serveras den med en gräddsås och syltade rönnbär.
*Tranchera betyder att skära kött, fågel fisk i skivor och lägga upp på fat för servering.
Ingredienser
- 2 urtagna änder, spar lever & hjärta
- 2 dl viltfond/hönsbuljong
- 2 schalottenlökar, hackade
- 3 dl grädde
- 1 dl hönsfond
- 2 dl rött vin
- 50 g smör
- 150 g sockerärtor
- syltade rönnbär (eller gelé)
- salt
- peppar
Gör så här
- Salta och peppra låren. Bryn dom och låt sjuda med 1 dl hönsfond, 1 dl rödvin och smöret i ca 45 min.
- Salta och peppra anden och bryn den i stekpanna/järngryta i smör tillsammans med lök och vin och viltfond.
- Ställ in hela pannan i ugn 170°C i ca 10 min.
- Lösgör brösten, linda i folie.
- Hacka skrovet och lägg i pannan. Tillsätt grädde, smaka av med salt & peppar.
- Tranchera(*se beskrivning) brösten.
- Servera med sockerärtor, rönnbär och pressad potatis.