Fiskpudding

Fiskpudding
Foto: Jacob Grange

Fiskpudding

72

10 ingredienser

Den här fiskpuddingen är en riktig klassiker och serveras med smält smör, dill och pressad citron.

Se här hur Nils Molinder tillagar sin Fiskpudding!

Ingredienser

portioner4
  • 400 g fisk, urbenad (t ex gädda)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl ris
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • smör
  • dill, hackad
  • 1 citron
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk.
  2. Skär fisken i bitar och och lägg i kastrull med löken.
  3. Täck fisken med vatten. Tillsätt 1 tsk salt. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Sila sedan över fonden till en annan kastrull.
  4. Häll i riset i fonden och koka i ca 20 min. Tillsätt mjölken och låt koka in i riset, konsistensen ska bli grötaktig.
  5. Rör ned äggen i det grötaktiga riset. Tillsätt fisken och rör till en jämn smet.
  6. Fyll smeten i en smörad form och grädda i 200°C 25-30 min.
  7. Servera med smält smör, dill och pressad citron.