Tre smörrebröd, man tager vad man haver
Tre smörrebröd, man tager vad man haver
24 ingredienser
Smörrebröd är en skiva surdegsbröd med smör, med ett eller annat härligt pålägg och eventuellt någon sås. Det är bara att öppna kylskåpet, se vilka rester man har och använda fantasin. Perfekt som frukost, lunch, mellanmål eller kvällsvickning.
Ingredienser
Smörrebröd med matjessill:
- rågbröd
- smör
- crème fraîche
- majonnäs
- kaviar
- citron
- potatis, kokt
- matjessill, skivad
- gräslök, hackad
Smörrebröd med leverpastej:
- rågbröd
- smör
- sallad
- leverpastej
- saltgurka, skivad
- morotsstav
- champinjoner, stekta
- rökt fläsk, stekt
Smörrebröd med räkor och avokado:
- rågbröd
- smör
- avokado, skivad
- ägg, kokt och skivad
- skalade räkor
- majonnäs
- dill
Gör så här
- Smörrebröd med matjessill: Blanda crème fraiche, majonäs och kaviar med lite citronsaft.
- Skiva potatisen på ett smörat bröd. Placera sillen ovanpå och slå över majonäsblandningen.
- Toppa med gräslök.
- Smörrebröd med leverpastej: Bygg upp samtliga ingredienser i ovan nämnd ordning på smörat bröd.
- Smörrebröd med räkor och avokado: Lägg avokadon underst.
- Bygg på med ägg och majonäs.
- Placera så många räkor som får plats på toppen.
- Garnera med en kvist dill.