Tre smörrebröd, man tager vad man haver

Tre smörrebröd, man tager vad man haver
Foto: Jacob Grange

Tre smörrebröd, man tager vad man haver

1

24 ingredienser

Smörrebröd är en skiva surdegsbröd med smör, med ett eller annat härligt pålägg och eventuellt någon sås. Det är bara att öppna kylskåpet, se vilka rester man har och använda fantasin. Perfekt som frukost, lunch, mellanmål eller kvällsvickning.

Se Nils Molinder göra tre smörrebröd här!

Ingredienser

portioner3

Smörrebröd med matjessill:

  • rågbröd
  • smör
  • crème fraîche
  • majonnäs
  • kaviar
  • citron
  • potatis, kokt
  • matjessill, skivad
  • gräslök, hackad

Smörrebröd med leverpastej:

  • rågbröd
  • smör
  • sallad
  • leverpastej
  • saltgurka, skivad
  • morotsstav
  • champinjoner, stekta
  • rökt fläsk, stekt

Smörrebröd med räkor och avokado:

  • rågbröd
  • smör
  • avokado, skivad
  • ägg, kokt och skivad
  • skalade räkor
  • majonnäs
  • dill

Gör så här

  1. Smörrebröd med matjessill: Blanda crème fraiche, majonäs och kaviar med lite citronsaft.
  2. Skiva potatisen på ett smörat bröd. Placera sillen ovanpå och slå över majonäsblandningen.
  3. Toppa med gräslök.
  4. Smörrebröd med leverpastej: Bygg upp samtliga ingredienser i ovan nämnd ordning på smörat bröd.
  5. Smörrebröd med räkor och avokado: Lägg avokadon underst.
  6. Bygg på med ägg och majonäs.
  7. Placera så många räkor som får plats på toppen.
  8. Garnera med en kvist dill.