Skånsk kalops

Skånsk kalops
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En härligt mustig och rustik middag som garanterat värmer upp kroppen.

6 december 2010
4

Du behöver

  • 800 g grytbitar av nötkött
  • 3 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 l hönsbuljong
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • 1 msk maizena
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
  2. Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
  3. Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
  4. Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.
Kommentera receptet

Fler goda recept