Skånsk kalops

27 röster
4
Skånsk kalops
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g grytbitar av nötkött
  • 3 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 l hönsbuljong
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • 1 msk maizena
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
  2. Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
  3. Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
  4. Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.
6 december 2010

Fler goda recept