Prins Bertils crêpes med dillstuvade räkor
Prins Bertils crêpes med dillstuvade räkor
14 ingredienser
50 min
I Frankrike äter man crêpes till både dessert och middag. Här är en middagsvariant med räkstuvning.
Ingredienser
Grundrecept:
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 2,5 dl mjölk
- 1 msk olja
- smör (eller margarin)
- 1 dl riven ost (till exempel grevé)
Fyllning:
- 3 äggulor
- 200 g smör
- salt
- vitpeppar
- 0,5 tsk citron, pressad
- 150 g räkor, rensade
- 1 dl dill, hackad
Gör så här
- Crêpes: Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Tillsätt olja och mjölk, lite i taget. Hetta upp en stekpanna och grädda 8 tunna pannkakor, cirka 15 centimeter i diameter, i smör eller margarin. Låt dem svalna på smörpapper.
- Fyllning: Lägg äggulorna i en kastrull och ställ den i vattenbad i en större kastrull på svag värme. Vispa tills äggulorna blir tjockflytande och krämiga.
- Sätt ugnen på 250 grader. Skira smöret och vispa ner det i äggsmeten under vispning, först droppvis, sedan i en fin stråle. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Lägg ner räkorna och dillen i såsen och rör om.
- Fördela fyllningen på crêpsen och rulla ihop dem till små paket. Placera paketen i en smord eldfast form och strö över osten. Gratinera i varm ugn cirka 15 minuter.