Oxrullader med gräddsås

Oxrullader med gräddsås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Oxrullader med gräddsås

15 ingredienser

40 min

En fransk klassiker: Saftiga rullader med fyllning av späck och grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxkött av innanlår
  • 1 bit späck
  • 1 saltgurka
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 msk svensk senap
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • 3 dl buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor och platta ut dem något. Skala och skär löken och morötterna i stavar. Gör även stavar av gurkan. Dela ansjovisfiléerna i små bitar.
  2. Lägg ut köttbitarna på en skärbräda och salta och peppra. Bred lite senap på varje köttbit och lägg på en bit var av späcket, moroten, löken, ansjovisen och en kvist persilja.
  3. Rulla ihop och fäst ruladerna med en tandpetare.
  4. Bryn rulladerna runt om i smör i en gryta. Salta och peppra en aning och späd med buljong. Lägg på lock och koka ruladerna sakta tills de blivit möra.
  5. Lyft över rulladerna i en annan gryta och ta bort tandpetarna.
  6. Koka ihop fonden något tillsammans med grädden. Smält smör och blanda med mjöl. Red av med smör-och mjölblandningen.
  7. Smaka av såsen med salt och peppar och sila över rulladerna. Strö över hackad persilja.