Nils-Emils fläskfilépanna med potatiskaka

Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Nils-Emils fläskfilépanna med potatiskaka

7

17 ingredienser

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 förp kantareller [ca 200 g]
  • 100 g sockerärtor
  • 1 msk dragon, hackad
  • 1 dl buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • smör (eller olja)
  • salt
  • peppar

Till potatiskakorna:

  • 6 potatisar, kokta, grovt rivna
  • 1 gul lök, finhackad
  • salt
  • peppar
  • persilja, hackad
  • olja

Gör så här

  1. Skär fläskfiléen i tunna, tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor längsefter.
  2. Fräs kantarellerna i lite smör och olja. Salta och peppra en liten aning.
  3. Stek fläskfiléskivorna hastigt, salta och peppra. Tillsätt kantarellerna, senap och dragon. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop några minuter. Smaka av med ev mer salt.
  4. Potatiskakor: Forma potatisen med löken till små kakor. Krydda med salt, peppar och persilja. Stek vackert bruna I lite olja.