Nils-Emils fläskfilépanna med potatiskaka
Nils-Emils fläskfilépanna med potatiskaka
17 ingredienser
Ingredienser
- 500 g fläskfilé
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk dijonsenap
- 1 förp kantareller [ca 200 g]
- 100 g sockerärtor
- 1 msk dragon, hackad
- 1 dl buljong
- 2 dl vispgrädde
- smör (eller olja)
- salt
- peppar
Till potatiskakorna:
- 6 potatisar, kokta, grovt rivna
- 1 gul lök, finhackad
- salt
- peppar
- persilja, hackad
- olja
Gör så här
- Skär fläskfiléen i tunna, tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor längsefter.
- Fräs kantarellerna i lite smör och olja. Salta och peppra en liten aning.
- Stek fläskfiléskivorna hastigt, salta och peppra. Tillsätt kantarellerna, senap och dragon. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop några minuter. Smaka av med ev mer salt.
- Potatiskakor: Forma potatisen med löken till små kakor. Krydda med salt, peppar och persilja. Stek vackert bruna I lite olja.