Cheesecake med rårörda bär

Cheesecake med rårörda bär
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Cheesecake med rårörda bär

8

4 steg att laga

11 ingredienser

55 min

Den här cheesecaken har två olika fyllningar och är försvinnande god!

Ingredienser

portioner4 portioner

Botten:

  • 100 g pepparkaka
  • 100 g digestivekex
  • 5 msk smör, rumsvarmt

Fyllning 1:

  • 400 g färskost
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vanillinsocker

Fyllning 2:

  • 5 dl gräddfil
  • 0,5 dl strösocker

Garnering:

  • 1 dl mandelspån, rostade
  • frysta bär, rårörda (eller färska under säsong)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakor och kex fint och blanda med smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Blanda ingredienserna till fyllning 1 till en jämn massa och bred ut den över kakbottnen. Grädda i ugnen i 20 minuter. Tag ut kakan och stäng av ugnen.
  3. Rör ihop ingredienserna till den andra fyllningen och häll blandningen över ostmassan. Sätt in kakan i eftervärmen i ugnen, cirka 5 minuter.
  4. Strö över mandelspånen. Servera kakan med de frysta eller färska bären.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer