Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Nils Emils hamburgare med klyftpotatis och sallad med thousand island-dressing
Nils Emils hamburgare med klyftpotatis och sallad med thousand island-dressing
Betyg: 4 av 5 (7 röster)
7
Spara
Av:
Nils Emil Ahlin
Från:
Nyhetsmorgon
25
ingredienser
Brunch
Burgare
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
600 g nötfärs
2 äggulor
1 msk dijonsenap
2-3 msk grönpeppar
1 dl stjälkselleri, finskuren
salt
0,5 krm strösocker
ev peppar, från kvarn
smör, till stekning
Thousand island-dressing:
2 dl majonnäs
2 dl crème fraîche (eller gräddfil)
1 dl chilisås
1 schalottenlök, finhackad
0,5 grön paprika, finhackad
0,5 röd paprika, finhackad
1 dl ättiksgurka, finhackad
tabasco
salt
Klyftpotatis:
färsk klyftad potatis
timjan
rosmarin
vitlök
olivolja
salt
peppar, från kvarn
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda samman färsen med resten av ingredienserna. Lägg i grönpeppar sist. Smaka av eller stek ett litet prov. Forma till fyra hamburgare.
Thousand island-dressing: Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och tabascosås.
Klyftpotatis:Blanda potatisklyftorna med övriga ingredienser i en långpanna.
Baka i ca 225 grader varm ugn.
Stek eller grilla hamburgarna till önskad stekningsgrad.
Servera tillsammans med klyftpotatis, blandad sallad med thousand island-dressing och gärna lite kokta bönor till (t ex brytbönor eller vaxbönor).
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut