Rödkålssallad

9 röster
20 min
4
Rödkålssallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En riktig julklassiker som ska serveras direkt.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 rödkålshuvud
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 apelsiner
  • 2 msk matolja
  • 2 knippen persilja
  • 100 g hasselnötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla kålen och lägg i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt apelsinsaft och olja. Blanda runt alltsammans, tills det känns att kålen börjar bli mjuk.
  2. Hacka persiljan och blanda ner. Tillsätt också nötter och kryddor. Blanda snabbt och lägg upp i serveringsskål. Servera genast som tillbehör till till exempel julskinka, ankbröst eller piggvar.
3 december 2008

Laddar fler recept