Parmaskinkasallad med getost

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Parmaskinkasallad med getost
13 ingredienser
20 min
En matig sallad som förutom getost och parmaskinka också innehåller svamp och vermouth. Perfekt både som huvudrätt och som del i en buffé.
Ingredienser
- 400 g lufttorkad skinka, i bit
- 250 g blandad svamp
- 4 schalottenlökar
- 1 klyfta vitlök
- 12 körsbärstomater
- 100 g mild getost
- 2 kvistar timjan
- 1 knippe dill
- 1 msk smör
- 1,5 dl torr vermouth
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken. Fräs vitlökshacket och hälften av schalottenlöken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och häll på 1 deciltier vermouth. Salta och peppra.
- Koka ihop och reducera tills konsistensen blir tjock som en stuvning. Finhacka dillen och tillsätt den. Dra av timjanblanden från stjälkarna och tillsätt ungefär hälften i svamppannan.
- Skölj och dela tomaterna och lägg i en skål. Skär halvcentimetertjocka skivor av skinkan och strimla på. Blanda ner resten av schalottenlöken. Peppra och salta, samt ringla över olivoljan.
- Blanda ner getosten. Häll på resterande vermouth. Lägg i återstående timjanblad och blanda väl.
- Lägg svampen på en tallrik och strö skinksalladen ovanpå. Servera genast.