Kalkon med spetskål, vitlök och äpple

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Kalkon med spetskål, vitlök och äpple
9 ingredienser
20 min
En smarrig rätt med doft av vitlök och äpplen som funkar lika bra med kycklingfilé.
Kalkonbrösten kan bytas ut mot kyckling.
Ingredienser
- 4 kalkonbröst
- 1 spetskål
- 1,5 dl vatten
- 0,5 citron, saften
- 3 klyftor vitlök
- några myntablad
- 2 äpplen
- salt
- peppar
Gör så här
- Ta bort och släng de yttersta bladen av spetskålen. Skölj den. Skär bort stocken i botten och dela sen i 4 delar.
- Stek spetskålen i en kastrull med smör cirka 2 minuter runt om. Det är viktigt att den får färg. Salta och peppra och häll över vatten och citronsaft.
- Skala och hacka vitlöken. Bryn kalkonbrösten i en stakpanna med smör. Strö över vitlökshacket och fortsätt att steka.
- Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i fina klyftor.
- Tvätta citronen väl i varmt vatten. Skär sen bort skalet från citronen fint, se till att inte få det vita med.
- Lägg ner äpplena, citronstrimlorna och finskuren mynta i kastrullen med spetskål. Håll varmt tills kalkonen är klar.