Klassiska chokladtryfflar

Chokladtryffel
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Klassiska chokladtryfflar

286

6 steg att laga

4 ingredienser

1h 20 min

Chokladtryffel är en riktig klassiker till jul, men funkar lika bra vid andra festliga tillfällen! Tryffel går att smaksätta på massvis av olika sätt, det är bara att prova sig fram. Beräknat till ca 35 chokladtryfflar.

Ingredienser

portioner35 st

chokladtryffel

  • 300 g mörk choklad (av god kvalitet)
  • 2 dl vispgrädde
  • 20 g smör
  • kakao

Gör så här

  1. Chokladtryffel
    Koka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden mörk choklad och lägg den i en porslinsskål.
  2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädde till en jämn smet.
  3. När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
  4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.
  5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
  6. Rulla varje chokladtryffel i kakao.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer