Systrarna Eisenmans muskovadotryffel

Systrarna Eisenmans muskovadotryffel
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Systrarna Eisenmans muskovadotryffel

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Vinterns söta

5 ingredienser

Det som är så underbart med tryffel - förutom att det är gudomligt gott - är att det är så himla enkelt att göra och att man kan variera med så många smaker. Här är en med muskovadosocker. Receptet ger ca 20 bitar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 175 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 msk smör
  • kakao

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde, socker och smör. Häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra.
  3. Blanda sedan försiktigt tills all choklad har smält.
  4. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Häll den i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ sedan in den i kylen.
  5. Skär tryffelmassan i bitar och vänd dem i kakao. Förvara dem svalt.