Skaldjurspasta

31 röster
20 min
4
Skaldjurspasta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färsk pasta
  • 200 g pilgrimsmusslor
  • 500 g jätteräkor
  • 1 st finhackad rödlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 st tomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 st citron
  • riven parmesan till servering
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i cirka 2 minuter. Slå av vattnet i ett durkslag. Skölj spaghettin snabbt i kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek räkorna hastigt i en stor stekpanna, med stjärtskalet på, tills de får fin röd färg.
  3. Lägg samtidigt i musslorna och vitlöken. Tillsätt till slut tomaterna och det vita vinet och låt puttra kort.
  4. Pressa eventuellt citronsaft över. Tillsätt till sist pastan, blanda allt och värm. Riv rikligt med färsk parmesanost över.
21 oktober 2010

Fler goda recept