Crème Ninon

0 röster

Grön ärtsoppa, serverad med hembakat fröknäcke och en touch av pepparrot.

Vintips från Miki
Charles de Fère Brut Jean-Louise, nr 7425, 59 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer

Du behöver

  • 700 g frysta ärtor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 citron, saft

Rosa pepparrotskräm

  • 6 msk crème fraiche
  • pepparrot, riven
  • 2 tsk rödbetsspad

Fröknäcke

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,25 dl linfrön
  • 0,25 dl rapsolja
  • 1,25 dl vatten, kokande

Färskost med pepparrot

  • 5 msk färskost
  • pepparrot, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Grön ärtsoppa
    Hacka löken och vitlöken, fräs snabbt i olja.
  2. Tillsätt ärtorna och rör om.
  3. Häll på buljongen, koka upp och låt koka i några minuter.
  4. Mixa ärtorna och krydda med salt, peppar och citron.
  5. Rosa pepparrotskräm
    Riv färsk pepparrot fint, blanda med crème fraiche och rödbetsspad.
  6. Fröknäcke
    Sätt ugnen på 150 grader.
  7. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  8. Häll över kokande vatten, rör om och bred ut över en plåt. Grädda i en timme.
  9. Färskost med pepparrot
    Rör osten och krydda med pepparrot, servera till fröknäcket.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...