Thailändsk kycklingsoppa

Niclas Wahlgren

Thailändsk kycklingsoppa

13 ingredienser

Thailändsk kycklingsoppa, Niclas egen Tom kha gai.

Inget salt eller peppar behöver tillsättas eftersom fisksåsen är salt i sig och hettan från chilin räcker mer än väl.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 800 ml kokosmjölk [2 burkar]
  • 0,5 cm färsk ingefära
  • 2 citrongräs, slå sönder den lätt (den vita nedre delen endast)
  • 2 kaffirlimeblad
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 chilifrukter, klyvda i 3 delar
  • 4 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • färsk koriander (efter smak)
  • 4 champinjoner, delade på mitten
  • 4 körsbärstomater, delade på mitten

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Fräs ingefära citrongräs socker chili och limeblad till det fått en svag fin färg.
  2. Tillsätt kokosmjölken, fisksås, buljongtärningen och låt puttra 5 minuter.
  3. Skär kycklingen på längden och dela till mindre bitar.
  4. Lägg i grytan/woken med tomter och champinjoner.
  5. Låt koka klart i ca 10 minuter och dra sen av plattan.
  6. Tillsätt till sist limejuice och pynta med korianderbladen.
  7. Servera i djupa skålar.