Thailändsk kycklingsoppa
Thailändsk kycklingsoppa
13 ingredienser
Thailändsk kycklingsoppa, Niclas egen Tom kha gai.
Inget salt eller peppar behöver tillsättas eftersom fisksåsen är salt i sig och hettan från chilin räcker mer än väl.
Ingredienser
- 300 g kycklingfilé
- 1 kycklingbuljongtärning
- 800 ml kokosmjölk [2 burkar]
- 0,5 cm färsk ingefära
- 2 citrongräs, slå sönder den lätt (den vita nedre delen endast)
- 2 kaffirlimeblad
- 1 limefrukt, saften
- 2 chilifrukter, klyvda i 3 delar
- 4 msk fisksås
- 1 tsk strösocker
- färsk koriander (efter smak)
- 4 champinjoner, delade på mitten
- 4 körsbärstomater, delade på mitten
Gör så här
- Fräs ingefära citrongräs socker chili och limeblad till det fått en svag fin färg.
- Tillsätt kokosmjölken, fisksås, buljongtärningen och låt puttra 5 minuter.
- Skär kycklingen på längden och dela till mindre bitar.
- Lägg i grytan/woken med tomter och champinjoner.
- Låt koka klart i ca 10 minuter och dra sen av plattan.
- Tillsätt till sist limejuice och pynta med korianderbladen.
- Servera i djupa skålar.