Honung, apelsin och chili-glacerade revbensspjäll

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Honung, apelsin och chili-glacerade revbensspjäll
7 ingredienser
2h 30 min
Kryddiga och söta revben som smälter i munnen.
Revben ska koka så länge att köttet lätt släpper ifrån benen.
Ingredienser
- 500 g revbensspjäll
- 1 dl apelsinblomshonung
- 1 röd chilifrukt
- 0,5 dl koncentrerad apelsinjuice
- 1 gul lök, delad
- 1 msk salt
- 2 stjälkar stjälkselleri
Gör så här
- Lägg ner revbensspjällen i en kastrull med saltat vatten och koka dem möra tillsammans med gul lök och selleri. Det tar cirka 2 timmar.
- Mixa honung, chili och apelsinjuice slätt.
- Sätt ugnen på 220 grader när cirka 30 minuter återstår av koktiden.
- Lyft upp revbenen och lägg dem på en plåt, pensla med honung/chili-glacen.
- Ställ in i ugnen och glasera dem cirka 20 minuter.