Pilgrimsmusslor med vitlökscrème

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pilgrimsmusslor med vitlökscrème
19 ingredienser
En naggande god liten rätt!
Ingredienser
- 12 pilgrimsmusslor
- smör
- olivolja
- salt
- vitpeppar
- 1 msk russin
- 1 tsk kapris
- 2 tsk sherryvinäger
- 2 tsk förstapressad olivolja
Chips:
- 2 mandelpotatisar
- olja, till fritering
- salt
- svartpeppar
Vitlökscrème:
- 2 mandelpotatisar, skalade
- 1,5 dl mjölk
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl förstapressad olivolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Skär potatisen till chipsen tunt på en skärmaskin eller mandolin. Fritera skivorna gyllenbruna i olja. Salta och peppra.
- Koka potatisen till vitlökscrémen mjuk i vatten. Häll av vattnet. Koka upp mjölk med en vitlöksklyfta i. Lägg potatisen i mjölken och mixa. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
- Koka russinen i vatten i några minuter och häll av vattnet. Blanda russinen med kapris, vinäger och olivolja.
- Halstra pilgrimsmusslorna i smör och olivolja någon minut på varje sida. Salta och peppra.
- Servera pilgrimsmusslorna med vitlökscréme och russin. Garnera med ett potaischips.