Pilgrimsmusslor med vitlökscrème

Pilgrimsmusslor med vitlökscrème
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pilgrimsmusslor med vitlökscrème

Av: Niclas Ryhnell

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

En naggande god liten rätt!

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk russin
  • 1 tsk kapris
  • 2 tsk sherryvinäger
  • 2 tsk förstapressad olivolja

Chips:

  • 2 mandelpotatisar
  • olja, till fritering
  • salt
  • svartpeppar

Vitlökscrème:

  • 2 mandelpotatisar, skalade
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl förstapressad olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär potatisen till chipsen tunt på en skärmaskin eller mandolin. Fritera skivorna gyllenbruna i olja. Salta och peppra.
  2. Koka potatisen till vitlökscrémen mjuk i vatten. Häll av vattnet. Koka upp mjölk med en vitlöksklyfta i. Lägg potatisen i mjölken och mixa. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
  3. Koka russinen i vatten i några minuter och häll av vattnet. Blanda russinen med kapris, vinäger och olivolja.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna i smör och olivolja någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  5. Servera pilgrimsmusslorna med vitlökscréme och russin. Garnera med ett potaischips.