Negima

koket.se
Negima
Foto: TV4

Negima

Av: Max Westerlund Inazawa

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

30 m

Kycklinglår på spett tillsammans med purjolök är något du måste testa nästa gång det är dags att grilla!

Se Max Westerlund Inazawa laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår, urbenade
  • 1 purjolök
  • salt
  • peppar
  • Tare (se tidigare recept)

Gör så här

  1. Skär kycklinglåret i 12 jämna bitar.
  2. Tvätta purjolöken och skär den i stavar som är ungefär lika långa som kycklingbitarna.
  3. Dela purjolöksstavarna längs med på hälften och lägg åt sidan.
  4. Trä kycklingen på spett. Börja med att sätt 2 bitar kyckling längst ner med 1 bit purjolök, placera sedan1 bit kyckling, 1 bit purjolök och avsluta sedan med 1 bit kyckling. Var noga med att spetta kycklingen i mitten av bitarna så det blir så jämt det går.
  5. Grilla spetten över en kolgrill tills en jämn och fin grillyta är uppnådd med en innertemperatur på 70 grader.
  6. Avsluta med att doppa spetten i tare och servera.