Nationaldagsbakelse
Nationaldagsbakelse
11 ingredienser
1 h
Bakelser med mazarinbotten, hemgjord vaniljkräm och jordgubbar.
Ingredienser
Mazarinbotten
- 300 g mandelmassa
- 130 g smör
- 150 g ägg, lätt vispade
vaniljkräm
- 250 g mjölk
- 50 g strösocker
- 1 vaniljstång
- 20 g majsstärkelse
- 60 g äggula
- 30 g smör
Servering
- jordgubbar
- ev ätbara blommor
Gör så här
Mazarinbotten
- Lägg mandelmassa och smör i en matberedare och kör tills det blivit en jämn massa. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och blanda runt.
- Bred ut massan i cirka 1 cm tjockt lager på långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, 10-12 minuter. Skär ut rundlar eller rutor.
Vaniljkräm
- Koka upp mjölk, hälften av sockret och vanilj (urskrapade frön och stången).
- Vispa äggulor, resten av sockret och maizena luftigt.
- Vispa i äggsmeten i den varma mjölken, låt sjuda under omrörning, ett par minuter.
- Blanda i smöret.
- Bred ut vaniljkrämen på bottnarna och toppa med skivade jordgubbar och ev ätbara blommor.