Polsk barszcz

Polsk barszcz
Foto: TV4

Polsk barszcz

21

12 ingredienser

30 min

Polsk barszcz är en polsk rödbetssoppa som serveras med en kvist timjan och smördegssurra.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept frånHalv åtta hos mig

Ingredienser

portioner4
  • 6 rödbetor
  • 2 morötter
  • 2 lökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 buljongtärningar
  • 1,5 l vatten
  • 1,25 dl grädde
  • svartpeppar
  • salt
  • 1,5 tsk strösocker
  • 2 msk ättika
  • Timjan färsk och torkad

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och lökarna.
  2. Riv rotfrukterna och tärna löken.
  3. Bryn i het olja.
  4. Tillsätt mjöl, buljongtärningarna, vatten, socker samt kryddorna.
  5. Låt koka i ca en timme.
  6. Mot slutet av kokningen tillsätter du grädden och ättikan.
  7. Soppan kan serveras med en kvist färsk timjan och en smördegssnurra.
  8. Dela smördegen i 4-6 ca tre cm breda strimlor.
  9. Krydda med en valfri krydda eller ost, till exempel västerbottenost eller vitlökskrydda.
  10. Snurra sedan ihop smördegen och lägg de på en ugnsform med bakplåtspapper, grädda dem i ugnen på 225 grader. De är klara när de fått en vacker brun färg.