Nashville hot bean burger

POPULÄRT
koket.se
Nashville hot bean burger
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Nashville hot bean burger

16 ingredienser

30 min

Het och smakrik bönburgare med inspiration från Nashville hot burger med krämig coleslaw, hot sauce, saltgurka och briochebröd.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar kidneybönor
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 dl ströbröd, panko eller vanligt
  • 50 g smör, till stekning
  • 500 g spetskål
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 citron
  • 4 briochebröd
  • 3 hela saltgurkor
  • hot sauce
  • salt

Gör så här

  1. Skiva spetskålen tunt och blanda med ca 0,5 dl majonnäs till en coleslaw. Salta och pressa i lite citron. Ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Skölj bönorna väl och blanda med lök, kryddor och ägg samt ströbröd. Forma 4 burgare och stek dem gyllene i smöret.
  4. Skiva gurkan. Stek bröden gyllne.
  5. Bred majonnäs på bröden, toppa med pickles, burgaren och coleslaw! Lägg på locket och hugg in!