Kycklinggryta med blomkålsris

261 röster
20 min
4

Klara Dessers recept på kycklinggryta med indiska dofter och blomkålsris är hämtat ur boken Näringsrik & naturlig LCHF.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • smör, att steka i
  • 400-600 g kyckling
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • citron, pressad saft av
  • salt
  • peppar
  • 1 blomkålshuvud
  • gröna salladsblad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i smör.
  2. Skär kycklingköttet i små bitar och lägg i stekpannan.Stek ett par minuter och tillsätt sedan crème fraiche, curry och gurkmeja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Koka upp rikligt med vatten.
  4. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet.
  5. Koka ett par minuter. Häll av vattnet, salta och peppra.
  6. Servera med gröna salladsblad.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...