Kycklinggryta med blomkålsris

Kycklinggryta med blomkålsris LCHF
Foto: Hans Desser

Kycklinggryta med blomkålsris

282

6 steg att laga

11 ingredienser

20 min

Klara Dessers recept på kycklinggryta med indiska dofter och blomkålsris är hämtat ur boken Näringsrik & naturlig LCHF.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • smör, att steka i
  • 400-600 g kyckling
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk curry
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • citron, pressad saft av
  • salt
  • peppar
  • 1 blomkål

Gör så här

  1. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i smör.
  2. Skär kycklingköttet i små bitar och lägg i stekpannan.Stek ett par minuter och tillsätt sedan crème fraiche, curry och gurkmeja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Koka upp rikligt med vatten.
  4. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet.
  5. Koka ett par minuter. Häll av vattnet, salta och peppra.
  6. Servera med gröna salladsblad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer